RV Actief

Steenfabriek De Werklust

Steenfabriek de Werklust is gelegen aan de Smuddeweg 3, 7581 PN te Losser. Op deze prachtige locatie aan de rand van Losser staat de oude steenfabriek. Met zijn kenmerkende ringoven en hoge schoorsteen is de steenfabriek een unieke locatie omgeven met de prachtige natuur van het Twentse landschap. De fabriek is gemakkelijk te bereiken vanaf het centrum van Losser. Ook met het openbaar vervoer is de steenfabriek makkelijk te bereiken, de bushalte ligt namelijk op maar 8 minuten lopen. 

In samenwerking met RV Actief zijn er verschillende activiteiten mogelijk, de activiteiten kunnen ook gecombineerd worden. Arrangementen met eten en drinken zijn ook mogelijk. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden. Voorafgaand aan de te beleven activiteiten vind er een rondleiding plaats door de Steenfabriek. Om te zien welke activiteiten hier vroeger plaatsvonden en uiteraard ook om het speelveld alvast te ontdekken. 

Highland Games

Op zoek naar een sportief dagje uit met vrienden? Speel dan nu de Highlandgames bij de Steenfabriek. Schotse muziek aan, mouwen opstropen, show je spierballen aan elkaar, een originele schotse kilt voor iedereen en de strijd kan beginnen. Wie o wie kan zich voor eens en altijd de sterkste noemen.

De Alleskunner

De Alleskunner is een hilarische activiteit die uitermate geschikt is voor grote groepen. Het spel is voor iedereen toegankelijk en is zowel voor de deelnemers leuk als voor de toeschouwers. Voor elke groep maken wij het spel op maat. Elke ronde worden er anderen opdrachten/spellen gespeeld. Er zijn doe-opdrachten, algemene kennis vragen of juist specifieke vragen over jullie groep. Spellen die je echt moet kunnen, maar ook opdrachten waarbij je simpelweg geluk moet hebben. Na elke ronde vallen er mensen af. Net zo lang totdat er één winner is: DE ALLESKUNNER! 

Lasergamen

Voel de adrenaline en ga het lasergamegevecht aan op deze unieke locatie in Losser! Daag je vrienden uit en ontdek wie de beste schutter is van jullie vriendengroep. Lasergamen is leuk voor jong en oud, gaaf voor een vrijgezellenfeest maar ook zeer geschikt voor kinderfeestjes. De indoor als outdoor mogelijkheden zijn ongekend bij de Steenfabriek en maakt het lasergamen helemaal af. Ren door oude fabriekshal, de lange houten droogloodsen en over het smalspoor. 

Archery Tag

Willen jullie niks met lasers doen maar toch wel een spannend gevecht hebben bij de Steenfabriek. Ga dan de strijd tegen elkaar aan met pijl en boog. Op het terrein wordt een speelveld uitgezet waar jullie met pijl en boog op elkaar gaan schieten. Archery Tag is een mix van boogschieten, stratego en paintball, alleen dan zonder blauwen plekken achteraf. 

In Losser werden ruim een eeuw lang stenen gebakken bij Steenfabriek De Werklust. De overblijfselen van meer dan 100 jaar vakmanschap zijn nog volledig intact en te zien in dit stuk Losserse/Twentse historie. Van de kleigroeve tot de imposante ringoven met zijn 45 meter hoge schoorsteen, kenmerkend en vanuit de verte zichtbaar in het prachtige Twentse landschap. Deze imposante fabriek is sinds 1999 dan ook aangewezen als cultureel erfgoed! Dit alles maakt Steenfabriek “De Werklust” een unieke locatie voor uw bedrijfsfeest. Volg een historische rondleiding en maak een ritje op het veldspoor rond de kleigroeve. Na deze prachtige rondleiding is het rijd actie met de overige activiteiten.