RV Actief

Proeflokaal de Smokkelaar

Het Proeflokaal de Smokkelaar, gevestigd op de Groote Markt in Oldenzaal, is het nieuwste initiatief van Roy en Barry. Deze sfeervolle locatie biedt een breed scala aan regionale speciaalbieren en combineert dit met een gezellig cafégedeelte. Met een rigoureuze verbouwing op komst, belooft het Proeflokaal de Smokkelaar dé nieuwe thuishaven te worden voor liefhebbers van speciaalbier en gezelligheid in Oldenzaal. De proeverijen van het proeflokaal is perfect te combineren met een van de activiteiten van RV Actief. Een speciaal biertje tijdens de Pubquiz of na afloop van de Alleskunner of Hunted behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.  

In samenwerking met RV Actief zijn er verschillende activiteiten mogelijk, de activiteiten kunnen ook gecombineerd worden. Arrangementen met eten en drinken zijn ook mogelijk. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

De Alleskunner

De Alleskunner is een hilarische activiteit die uitermate geschikt is voor grote groepen. Het spel is voor iedereen toegankelijk en is zowel voor de deelnemers leuk als voor de toeschouwers. Voor elke groep maken wij het spel op maat. Elke ronde worden er anderen opdrachten/spellen gespeeld. Er zijn doe-opdrachten, algemene kennis vragen of juist specifieke vragen over jullie groep. Spellen die je echt moet kunnen, maar ook opdrachten waarbij je simpelweg geluk moet hebben. Na elke ronde vallen er mensen af. Net zo lang totdat er één winner is: DE ALLESKUNNER!

Pubquiz 

Gezellig onder het genot van een drankje en een hapje een leuke en gezellige activiteit beleven? Dan is onze Pubquiz iets voor jullie! Tijdens deze quiz wordt je algemene kennis getest, maar komen ook specifieke onderwerpen aan bod. De quiz kent standaard zeven rondes. Vele “oh-ja” momenten gaan voorbij komen tijdens deze gezellige quiz. Het is tevens mogelijk om een achtste ronde toe te voegen met vragen over je eigen groep. Geef je quiz een persoonlijk tintje en test de onderlinge kennis! Daarnaast kunnen we de Pubquiz ook uitbreiden tot een soort spelshow met bijvoorbeeld onze Mega Games. 

Hunted

Ren door de straten van Oldenzaal en blijf uit handen van de Hunters. In groepjes gaan jullie de uitdaging aan om de Hunters te slim af te zijn. In de spelshow bekend van tv gaat jullie groep op pad met opdrachten die binnen de tijd voldaan moeten worden. Wanneer je alle opdrachten goed hebt uitgevoerd verschijnt een extractiepunt. Lukt het jullie om over de eindstreep te komen zonder door de Hunters gepakt te worden?

Het wilde westen van ons kikkerlandje lag niet in het westen maar in het uiterste oosten van Twente, in het grensgebied met Duitsland. In de vorige eeuw – toen de Europese grenzen nog gesloten waren – werd hier veelvuldig koffie, schoenen en kleding over de grens met Duitsland gesmokkeld. Zo konden de bewoners een mooi extra zakcentje verdienen. De meest wilde verhalen gaan nog rond. In de nacht luisterden de inwoners geregeld naar het geluid van geloste schoten langs de grens en hoopten ze dat de volgende ochtend vader- of broerlief weer heelhuids thuis zou komen.
In het wilde oosten kwamen de meest gewilde buitenlandse producten het land binnen. Dit smokkelverleden leidde tot de inspiratie voor de bieren van Brouwerij de Smokkelaar. Buitenlandse exotische ingrediënten worden door onze brouwer met een creatieve draai het biertje in gesmokkeld. Illegaal is het gelukkig niet meer, maar wel een gewaagd avontuur en brutaal lekker!