RV Actief

Twente

  • Unieke natuur
  • Cultuur en tradities
  • Pittoreske steden
  • Gezelligheid
  • Nuchterheid
  • Streekgerechten

De Tukker staat bekend om haar bescheidenheid. Dat is wellicht ook de reden dat menigeen niet weet hoe prachtig de regio Twente is. 

Waar “de Nederlander” zegt altijd druk te zijn, laat de Tukker zich niet gek maken. In Twente weten ze als geen ander wat hard werken is maar daarnaast zorgen ze ervoor dat stress niet snel  de overhand neemt. Dit is ook niet zo gek als je kijkt naar het schitterende landschap waar de Twentenaar zich in het dagelijks leven in vertoeft. “Tied zat in Twente” is dan ook een welbekende uitspraak.

In Twente hoef je je geen dag te vervelen. Of je nu opzoek bent naar uitdagende (team)activiteiten, de regio wilt ontdekken op een chopper of in een oldtimer bus,  uitgaan in de gezellige steden Enschede, Hengelo of Oldenzaal, cultuur wilt snuiven in de historische stadjes Ootmarsum of Delden, of heerlijk wilt bijkomen in één van de vele (boerderij) Spa’s of sauna’s, Twente huisvest het allemaal. En mocht dat nog niet genoeg zijn, dan biedt het naburige Münsterland ook nog tal van mogelijkheden.

 

 

Mountainbiketocht
“Voel je voor even één van de Nederlandse toppers, op Twentse bodem!”
Modder, manoeuvreren, bos, single track, in het wiel zitten, lossen, kapot gaan, rode lantaarn, klimmen, afdalen, interval, genieten, zwoegen, chaotisch, machtig mooi! Termen die je om de oren vliegen tijdens de mountainbiketocht die wij organiseren in Twente en omgeving.

Tubing
Bij Tubing glij je in een opblaasband met hoge snelheid van de skibaan. Het is een nieuwe sensatie, leuk voor jong en oud. Lachen, gieren en brullen. Je kunt kiezen voor Fun Tubing of Extreme Tubing.

Abseilen & Tokkel Steengroeve
Verscholen in de bossen van het Bentheimer Wald liggen enkele oude steengroeves. Hier werd vroeger de Bentheimer Zandsteen gedolven. De rotswanden zijn tussen de 25 en 35 meter hoog. We gaan hier abseilen en tokkelen (kabelbaantje). Uiteraard gezekerd met klimgordels en lifelines! De tokkel van 70 meter is bloedsnel, binnen een paar seconden sta je 35 meter lager weer op de grond.

City challenge Enschede, Oldenzaal of Ootmarsum
Via onze City Games ontdek je verschillende locaties op een wel heel bijzondere manier. Met je eigen mobiel ga je op je eigen gekozen dag en tijdstip. Je krijgt geen uitgestippelde route, maar je moet de locaties voor de vragen en opdrachten zelf zien te vinden. Uiteraard hebben wij er voor gezorgd dat je de meeste hotspots en bijzonderheden van de stad  ontdekt.

Bubbleball
Lachen, gieren en spektakel, dat is Bubbleball. Veilig in je eigen “luchtbel” kegel je de tegenstander omver, trap jezelf compleet langs de bal, maar uiteindelijk schiet je wel de winnende in de kruising! Bubblebal is een hilarische voetbalvorm die zowel binnen als buiten gespeeld kan worden. Met twee teams strijd je tegen elkaar, maar er is één essentieel verschil; iedere speler zit in een Bubbleball.

Archery Tag
De spectaculaire combinatie van boogschieten, stratego en paintball, maar dan zonder blauwe plekken! De spelbeleving is ongekend. Tactiek, strategie en snel handelen wisselen elkaar in snel tempo op. Dit spel kan op iedere locatie gespeeld worden binnen en buiten!

Pubquiz
De Pubquiz is een gezellige activiteit voor de sportieve en niet sportieve mens. Tijdens deze quiz wordt je algemene kennis getest, maar komen ook specifieke onderwerpen aanbod. De quiz kent standaard 7 rondes.

Tochten
Stap op een leuke E-chopper, E-scooter, solex of TukTuk, of neem plaats in de oldtimer bus of trein op wielen en ontdek Twente op een ontspannen manier. We hebben verschillende routes uitgezet door de natuur, langs weilanden en mooie vergezichten.

In de steden en regio’s waar wij onze meerdaagse reizen organiseren, werken wij samen met verschillende logiesbedrijven. Wij vinden het belangrijk om voor iedere portemonnee, een passende aanbieding te kunnen maken. Standaard werken wij met hotels met een minimale kwalificatie vanaf drie sterren, inclusief ontbijt. Hierbij bieden wij ook de mogelijkheid van halfpension tot all-inclusive. Uiteraard is het ook mogelijk om een Luxe vijf sterren hotel te boeken met Wellens en golfbanen, of juist groepsverblijven met activiteitenweides.

Dag 1  
13.00 uur            Inchecken hotel  
15.00 uur            City challenge Enschede
17.30 uur            Diner 
20.00 uur           Pubquiz 

Dag 2 
08.00 uur           Verzorgd ontbijtbuffet in het hotel  
10:00 uur           Rondleiding Grolsch Veste 
12.00 uur           Lunch  
13:30 uur           Tubing
16.00 uur                Vrije tijd 
18.30 uur           Avondeten  
19:30 uur           De “Alleskunner”

Dag 3  
08.00 uur           Verzorgd ontbijtbuffet in het hotel  
10:00 uur           Mountainbike clinic 
13:30 uur           Lunch 
15.00 uur           Vrije tijd
17:00 uur           Einde van een fantastische meerdaagse