RV Actief

Landgoed Singraven

Landgoed Singraven is gelegen aan de Molendijk 37, 7591 PT te Denekamp. Op deze prachtige locatie in het buitengebied van Denekamp ligt midden in de Twentse natuur dit mooie landgoed. Het landgoed met daarop verschillende bezienswaardigheden maakt dit een bijzonder plekje in Twente. Met Huis Singraven, het Koetshuis, de Watermolen, poortwachtershuisjes, Erve Ellenboer, Erve Loman, Molenaarshuisjes, de Dorsloods en uiteraard de schitterende tuin van het landgoed. Ook bevindt zich op het landgoed een landgoedwinkeltje met daarin streekproducten en wandelroutes. Er is parkeergelegenheid bij het Restaurant De Watermolen. 

In samenwerking met RV Actief zijn er verschillende activiteiten mogelijk, de activiteiten kunnen ook gecombineerd worden. Arrangementen met eten en drinken zijn ook mogelijk. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden. 

De Alleskunner

De Alleskunner is een hilarische activiteit die uitermate geschikt is voor grote groepen. Het spel is voor iedereen toegankelijk en is zowel voor de deelnemers leuk als voor de toeschouwers. Voor elke groep maken wij het spel op maat. Elke ronde worden er anderen opdrachten/spellen gespeeld. Er zijn doe-opdrachten, algemene kennis vragen of juist specifieke vragen over jullie groep. Spellen die je echt moet kunnen, maar ook opdrachten waarbij je simpelweg geluk moet hebben. Na elke ronde vallen er mensen af. Net zo lang totdat er één winner is: DE ALLESKUNNER! 

Auto Rally

Landgoed Singraven is de perfecte locatie om te starten en te eindigen met onze Auto Rally. Aan de hand van het “Roadbook” ga je op pad door de schitterende Twentse natuur. Onderweg ga je aan de slag met verschillende doe- en denkopdrachten. Probeer zo min mogelijk kilometers te rijden en de meeste opdrachten goed uit te voeren en win de Auto Rally. 

Pubquiz

Wil jij de kennis testen van jouw collega’s, vrienden of teamgenoten? Gezellig onder het genot van een drankje en een hapje een leuke en gezellige activiteit beleven? Tijdens deze quiz wordt je algemene kennis getest, maar komen ook specifieke onderwerpen aan bod. De quiz kent standaard zeven rondes. Vele “oh-ja” momenten gaan voorbij komen tijdens deze gezellige quiz. 

Bourgondische Wandeling

Het landgoed is een prachtige locatie om een Bourgondische Wandeling van RV Actief te organiseren. Een op maat gemaakte wandeling door de prachtige tuinen en de bossen van het landgoed is het perfecte uitje met een grote groep. Tijdens de wandeling wordt een volledig meergangendiner verzorgd met bij elke gang een nieuw drankje. De wandeling kan volledig afgesteld worden op uw wensen. 

Lasergamen

Voel de adrenaline en ga het lasergamegevecht aan op deze mooie locatie! Daag je vrienden uit en ontdek wie de beste schutter is van jullie vriendengroep. Lasergamen is leuk voor jong en oud, gaaf voor een vrijgezellenfeest maar ook zeer geschikt voor kinderfeestjes. In de bossen van het Landgoed is het fantastisch om het tegen elkaar op te nemen. 

Het Huis op landgoed Singraven heeft een rijke historie. In 1381 wordt het landgoed voor het eerst genoemd als agrarische boerenhofstede ‘ Hof ten Singraven’, in eigendom van de bisschop van Utrecht. In de eeuwen daarna was het landgoed opeenvolgend in bezit van verschillende families, totdat het begin 20e eeuw gekocht werd door de vader van de heer Willem Frederik Jan Laan. Deze Willem Laan werd eigenaar en de laatste bewoner van Huis Singraven.

Willem Laan gaf opdracht voor diverse forse verbouwingen en restauraties, waaronder het aanbrengen van een neoclassicistische voorgevel. Voorts vergaarde hij, zolang hij het Huis bewoonde, een enorme kunst- en antiekcollectie. In 1956 verkocht Laan het landgoed aan Stichting Edwina van Heek, terwijl hij er tot zijn dood in 1966 kon blijven wonen. Verkoopvoorwaarde was wel dat het landgoed zoveel mogelijk in zijn oorspronkelijke staat behouden moest blijven.

Het Huis bevat stijlkamers in Lodewijk XV- en Lodewijk XVI-stijl alsmede een uitzonderlijke kunst- en antiekcollectie.