RV Actief

Havezathe Het Everloo

Deze unieke feestlocatie biedt gasten een gezellige ervaring met sfeervolle zalen en een prachtige ligging in een natuurgebied met voldoende parkeergelegenheid. Rondom Havezathe het Everloo ligt een mooi natuurgebied met bosrijke omgeving. Bij het Everloo is de Escape Game ook gevestigd. In en rondom de speciaal ingerichte schuur speelt zich het verhaal af van de Rentmeester van het Everloo. Naast onze Escape Game is er ook een curlingbaan aanwezig op de locatie van de Havezathe. Het traditionele klootschieten op de baan naast het Everloo is ook mogelijk op deze locatie. In de zaal is de mogelijkheid om vanaf 20 personen gebruik te maken van de drank- en eetmogelijkheden van Het Everloo. In deze zaal is het uiteraard ook mogelijk om een binnenactiviteit als de Alleskunner of de Pubquiz te organiseren. 

In samenwerking met RV Actief zijn er verschillende activiteiten mogelijk, de activiteiten kunnen ook gecombineerd worden. Arrangementen met eten en drinken zijn ook mogelijk. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

De Escape game

Escape Game “De vloek van de Rentmeester” is uniek in haar soort en super uitdagend! Het unieke aan ons spel is dat je het al met vier personen (één team) kunt spelen, maar ook met 32 personen, in vier teams tegelijk, tegen elkaar! Dit maakt het extra uitdagend. Je gaat in de Escape Game opdrachten spelen in en rondom onze kamers. Lossen jullie de vloek van de Rentmeester op?

De Alleskunner

De Alleskunner is een hilarische activiteit die uitermate geschikt is voor grote groepen. Het spel is voor iedereen toegankelijk en is zowel voor de deelnemers leuk als voor de toeschouwers. Voor elke groep maken wij het spel op maat. Elke ronde worden er anderen opdrachten/spellen gespeeld. Er zijn doe-opdrachten, algemene kennis vragen of juist specifieke vragen over jullie groep. Spellen die je echt moet kunnen, maar ook opdrachten waarbij je simpelweg geluk moet hebben. Na elke ronde vallen er mensen af. Net zo lang totdat er één winner is: DE ALLESKUNNER! 

Escape box

Onze gloednieuwe Escape Box! Met deze unieke ervaring kun je de spanning van een escape room ervaren, waar en wanneer je maar wilt. Huur onze Escape Box op locatie en verzamel je vrienden en familie om samen te werken en de mysteries en puzzels van de kist op te lossen.

Curling

Ben je op zoek naar een actieve en leuke manier om je vrije tijd door te brengen, dan is Curlen de ideale keuze. Of je nu een fan bent van sport en spel of gewoon op zoek bent naar een nieuwe “bijzondere” activiteit, je zult je uitstekend vermaken op onze baan. Kom en ontdek de opwinding van Curlen – een ervaring die gegarandeerd zorgt voor plezier!

Klootschieten

Klootschieten is een sportieve manier om heerlijk te kunnen genieten van het mooie Twentse landschap. Al gooiend ontdek je samen met je vrienden, familie of collega’s de mooiste binnenwegen en baan je jezelf een weg door het prachtige bosrijke gebied.

Pubquiz

Wil jij de kennis testen van jouw collega’s, vrienden of teamgenoten? Gezellig onder het genot van een drankje en een hapje een leuke en gezellige activiteit beleven? Tijdens deze quiz wordt je algemene kennis getest, maar komen ook specifieke onderwerpen aan bod. De quiz kent standaard zeven rondes. Vele “oh-ja” momenten gaan voorbij komen tijdens deze gezellige quiz. 

Lasergamen

Voel de adrenaline en ga het lasergamegevecht aan op deze mooie locatie! Daag je vrienden uit en ontdek wie de beste schutter is van jullie vriendengroep. Lasergamen is leuk voor jong en oud, gaaf voor een vrijgezellenfeest maar ook zeer geschikt voor kinderfeestjes. 

Archery Tag

Willen jullie niks met lasers doen maar toch wel een spannend gevecht hebben. Ga dan de strijd tegen elkaar aan met pijl en boog. Op het terrein wordt een speelveld uitgezet waar jullie met pijl en boog op elkaar gaan schieten. Archery Tag is een mix van boogschieten, stratego en paintball, alleen dan zonder blauwen plekken achteraf. 

De Havezate heeft nog altijd de karakteristieke kenmerken van vroeger, zowel van binnen als van buiten. Het historische gebouw heeft gerenoveerde authentieke muren en de voederbak voor paarden staat er nog. Ook het Bentheimer zandsteen op de vloeren, de grote niendeuren, de oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen aan de muur, het aardewerk in de kast, de worstendrogerij, de open haard, de houtkachel herinneren aan vroeger.

Rondom de havezate liggen akkers en bos. Langs en over Het Everloo lopen beekjes die op de Oldenzaalse stuwwal ontspringen. In het verleden zijn die gekanaliseerd en vergroot om sneller water te kunnen afvoeren. De omliggende natuurgebieden dreigden hierdoor te verdrogen. Natuurmonumenten zorgt ervoor dat de beekjes weer hun vertrouwde loop terugkrijgen. 

Waarschijnlijk is Het Everloo rond 1200 te leen is gesteld aan het geslacht Van den Clooster. In 1633 na vele verervingen en verkopen bestaat Het Everloo uit een soort jachtslot, een Bouwhuys (boerderijgebouw met stallen), een schuur, en een hoender- en bakhuis.

In het voorjaar van 2005 werd de havezate en het omliggende landgoed van ca. 25 hectare aan Natuurmonumenten verkocht. Aan het eind van dat jaar verkoopt Natuurmonumenten de havezate aan een horecaondernemer. Inmiddels wordt havezate Het Everloo gebruikt als uitspanning en voor feesten en partijen.