RV Actief

Ruhrgebied

  • Industrieel Erfgoed
  • Voetbalcultuur
  • Winkelen
  • Veel meer dan alleen industrie
  • Grote steden
  • Kunst en cultuur

Het Ruhrgebied? Dat is toch dat grauwe, grijze gebied met veel industrie en waar je in de file staat op weg naar vakantie? Dat zie je inderdaad vanaf de snelwegen, maar de laatste jaren is er hard gebouwd en veel geïnvesteerd om van het Ruhrgebied een populaire toeristische bestemming te maken. Van een grauw industriegebied is het Ruhrgebied langzaam aan het transformeren tot een culturele, toeristische hotspot.

Rondleiding Mijnen Ruhrgebied
Ga op ontdekkingstocht met een echte mijnwerker en krijg een eerste indruk van het werk onder de grond. Bij ons ervaar je spannende inzichten in een wereld 1000 meter onder de oppervlakte, adembenemende silhouetten en spectaculaire locaties. We bewaren een groot deel van de Duitse geschiedenis van de  kolenwinning. Als eerbetoon aan de talloze mijnwerkers die een groot deel van hun leven ondergronds hebben doorgebracht, willen we het verleden een deel van onze toekomst maken.

Landschapspark Duisburg-Nord
Dit hoogovencomplex werd in 1902 gebouwd en in 1985 gesloten. Na de sluiting werd in 1991 begonnen met het ombouwen van het complex tot openbaar terrein. Industriële geschiedenis, ontspanning en cultuur komen samen op een terrein van 200 hectare. Er zijn talrijke attracties zoals een touwenparcours, een gashouder waarin men kan duiken en een klimtuin midden tussen oude ijzerbunkers. In de avond verandert een lichtinstallatie de ijzerfabriek in een fascinerend spektakel. Ontdek dit unieke landschap tijdens een rondleiding met onze gids of een voormalige fabrieksarbeider, die uit eigen ervaring kan vertellen hoe de arbeiders hier vroeger moesten zwoegen.

Stadiontour Veltins Arena (Schalke 04)
Naast bier en bratwurst heeft Duitsland een rijke voetbalhistorie met prachtige stadions. In het nabijgelegen Gelsenkirchen staat de Veltins Arena, thuisbasis van Schalke 04. De Veltins Arena is in 2001 gebouwd en heeft een capaciteit van 62.271 toeschouwers. Voetbal is maar een klein onderdeel van dit imposante stadion. Concerten, shows, Wereld Beker Langlaufen, Monster Trucks en Boxgala’s volgen elkaar in snel tempo op. Hoeveel kilometer bierleiding zal dit stadion hebben? Welke technieken laat een compleet veld en tribune verplaatsen? Je komt het allemaal te weten tijdens de 1,5 uur durende rondleiding. 

Rondvaart op de Rijn
De Rijn en het Ruhrgebied zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In de meeste grote steden kun je dan ook een mooie rondvaart per boot op de Rijn beleven. Zeker in de zomer is zo’n boottrip zeer aan te bevelen. 

Düsseldorf
Düsseldorf is niet de grootse of hoofdstad van Duitsland, maar is na Berlijn en München wel de grootste trekpleister voor een weekend weg. Elk jaargetij brengt Düsseldorf iets unieks en eigentijdse evenementen. Daarnaast zijn er tal van attracties, bezienswaardigheden en vooral heel veel gezelligheid het hele jaar door. De Bolkerstraße staat bekend als “de bierstraat”. Hier hoef je alleen maar het terras te gaan zitten om je te vermaken. En een bezoek aan de Köngigsallee, De Kalvestraat van Duitsland, mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Keulen
De bruisende stad Keulen stad staat bekend om De Dom, de grote beurzen, de authentieke binnenstad en natuur Carnaval. Op de 11e van de 11e is Köln de place to be! Maar deze in deze gezellige stad kun je je 365 dagen per jaar goed vermaken.

Zelf een dag in het Ruhrgebied beleven? Al meerdere gasten van ons gingen jouw voor. Onderstaand een programma zoals wij die al eens hebben mogen organiseren en wat de klant een onvergetelijke dag heeft bezorgd.

08.00 Vertrek per luxe touringcar vanaf eigen locatie
09.30 Aankomst bus en ontvangst bij de mijnen
10.00 Rondleiding door de mijnen 
12.00 Einde rondleiding; tijd voor een Currywurst!
13.00 Vervoer naar Veltins Arena
13.30 Rondleiding Veltins Arena
15.30 Vervoer naar de horeca
16.30 Barbecue buffet
20.00 Bus terug naar huis
21.30  Aankomst eigen locatie, einde van een onvergetelijke dag!

Tijdens een bezoek aan Duitsland mag natuurlijk een typisch Duitse Bratwurst of Currywurst niet ontbreken. Wanneer je kiest voor een rondleiding in de mijnen, dan kunnen wij er voor zorgen dat je de rondleiding afsluit met deze Duitse lekkernij. 
Bier en Duitsland zijn ook onlosmakelijk verbonden aan elkaar. In de “Altstad” in de grotere steden in het Ruhrgebied, zijn tal van lokale bieren te verkrijgen. Een biertocht in Düsseldorf of Köln is ook zeer zeker de moeite waard.

Wil je de dag af te sluiten met een typisch Duits schnitzelmenu of een compleet verzorgde Grillcursus, dan kennen wij tal van mogelijkheden. Elke dagtocht stemmen wij af op de wensen van de klant. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Vanaf de “Autobahn” zie je de vele schoorstenen, stalen bruggen en heeft het Ruhrgebied een grauwe aanblik. Juist deze industrie is de laatste jaren omgetoverd tot werkelijk toeristische attracties. Dit gecombineerd met de zeer sfeervolle steden, maakt een dagtrip of meerdaagse reis naar het Ruhrgebied tot een onvergetelijke reis!