RV Actief

Eindhoven

  • Lichtstad
  • Studentenstad
  • Phillips Museum
  • Stratumseind
  • Culinaire Specialiteiten
  • Bijzondere Architectuur

Voor de één is Eindhoven onlosmakelijk verbonden aan Philips en daarmee vanzelfsprekend PSV met zijn Philipsstadion. Voor de ander doet Eindhoven direct denken aan de langste uitgaansstraat van Nederland; Stratumseind. Een straat van ruim 200 meter met meer dan 50 cafés. Eindhoven kent ook een aantal culinaire specialiteiten. De eigen stadsbrouwerij en koffiebranderij maken natuurlijk de heerlijkste bieren en koffies uit de omgeving. Eindhoven mag je niet verlaten zonder een Worstenbroodje te hebben gegeten van de familie Houben. Één ding is zeker na jullie meerdaagse in Eindhoven; hier zal nog lang over nagepraat worden!

Philips Museum

 Midden in Eindhoven staat het oude fabriekje waar Gerard Philips in 1891 zijn eerste gloeilampen produceerde. Hier is het moderne Philips Museum, dat je meeneemt in het verhaal van het bedrijf. Je ziet hoe Philips met innovatieve technologie een belangrijke rol speelt bij maatschappelijke veranderingen. Eerst met elektrisch licht, later bij radio, televisie en de komst van het digitale tijdperk.

City Challenge
Tijdens de City Challenge kruipen jullie in de huid van Benjamin, het neefje van Frits Philips. Hij had in de Tweede Wereldoorlog de belangrijke taak om een geavanceerde afluisterzender buiten de stad af te leveren, zonder dat de Duitsers dit te weten kwamen.

Frits had door de jaren heen ondergrondse tunnels laten bouwen, en via die tunnels kon je ongemerkt de stad verlaten. Dit was echter alleen bekend bij een select gezelschap. Niemand daarvan was aanwezig dus moest Benjamin met alleen de warrige aantekeningen van Frits op zoek naar de uitgang. Tijdens de City Challenge Eindhoven stappen jullie in de voetsporen van Benjamin, de onbekende held van Eindhoven.

Paintball
Paintballen en airsoft zijn erg leuke activiteiten om met een grote groep te doen. Het is een activiteit dat veel uitdaging en adrenaline met zich meebrengt. Paintballen is zeer geschikt voor teambuilding omdat het in meerdere teams kan of juist iedereen voor zichzelf.

E-choppertocht
E-chopper of solex rijden zijn een heerlijke activiteiten om even lekker bij te komen na de sportieve activiteiten. Er kan lekker door de natuur van Eindhoven of door het centrum gereden worden om meer van de stad te zien. De e-chopper/Solex tochten zijn vooral leuk om er even met de groep op uit te gaan.

 Pubquiz
Welk team doorstaat tijdens dit groepsuitje alle vragenrondes en welke Masterminds komen elkaar tegen in de Grand Finale van de Pubquiz?

Maffiaspel
De criminaliteit in Eindhoven loopt de spuigaten uit. De onderwereld heeft zich sterk geworteld in Brabant en met name in de stad Eindhoven. Drugsbendes, straatrovers, afpersingen en bankovervallen nemen schrikbarend toe. De georganiseerde misdaad is overgewaaid van Zuid- Amerika naar het zuiden van Nederland. Terwijl de maffia steeds machtiger wordt, heeft de politie het nakijken.

Jullie team gaat op undercover missie om de macht van de kartels te breken.

Culinaire wandeling

Een gezellig en smakelijk Walking Dinner door het centrum van Eindhoven! Een leuke groepsactiviteit waarbij eten centraal staat. Je start in het eerste restaurant met een lekker voorgerecht. Daarna vervolg je de route naar een restaurant voor het hoofdgerecht en het laatste stuk wandelen het nagerecht

Workshop naaktmodel schilderen

Het model (enkel mannelijke modellen) gaat volledig uit de kleren zodat jullie, onder begeleiding, je eigen kunstwerk kunnen fabriceren. Met grote vellen papier, houtskool en verf mag je je helemaal uitleven achter de ezel. En uiteraard is er ook een ronde waarbij je mag schilderen op een echt schilderdoek, zodat je altijd een aandenken hebt aan deze hilarische activiteit.
Omdat het vaak een verrassing is voor de rest van de groep, beginnen we de workshop altijd alsof we een ‘saaie’ stilleven workshop gaan doen. Tot dat het stilleven tot leven komt… De reactie van de rest van de groep zal hilarisch zijn!

 

07.00 uur vertrek met de bus naar Eindhoven

10.00 uur aankomst Eindhoven

10.15 uur Rondleiding Philips Museum

13.30 lunchen in de binnenstad

14.30 City Challenge

16.30 Culinaire wandeling

19.00 vertrek met de bus weer terug