RV Actief

Twente

  • Unieke natuur
  • Cultuur en tradities
  • Pittoreske steden
  • Gezelligheid
  • Nuchterheid
  • Streekgerechten

De Tukker staat bekend om haar bescheidenheid. Dat is wellicht ook de reden dat menigeen niet weet hoe prachtig de regio Twente is. Deze regio is niet alleen prachtig om van een welverdiende vakantie te genieten, maar deze streek is ook uitermate geschikt voor een dagtrip op maat. 

Naast alle bezienswaardigheden zijn er ook veel recreatieve mogelijkheden voor buitenactiviteiten zoals mountainbiken, bootcamp, survivallen, wandel- fiets-, scootertochten, vissen en varen in de natuurparken in Twente.

Mountainbiketocht
“Voel je voor even één van de Nederlandse toppers, op Twentse bodem!”
Modder, manoeuvreren, bos, single track, in het wiel zitten, lossen, kapot gaan, rode lantaarn, klimmen, afdalen, interval, genieten, zwoegen, chaotisch, machtig mooi! Termen die je om de oren vliegen tijdens de mountainbiketocht die wij organiseren in Twente en omgeving.

Tubing
Bij Tubing glij je in een opblaasband met hoge snelheid van de skibaan. Het is een nieuwe sensatie, leuk voor jong en oud. Lachen, gieren en brullen. Je kunt kiezen voor Fun Tubing of Extreme Tubing.

Abseilen & Tokkel Steengroeve
Verscholen in de bossen van het Bentheimer Wald liggen enkele oude steengroeves. Hier werd vroeger de Bentheimer Zandsteen gedolven. De rotswanden zijn tussen de 25 en 35 meter hoog. We gaan hier abseilen en tokkelen (kabelbaantje). Uiteraard gezekerd met klimgordels en lifelines! De tokkel van 70 meter is bloedsnel, binnen een paar seconden sta je 35 meter lager weer op de grond.

City challenge Enschede, Oldenzaal of Ootmarsum
Via onze City Games ontdek je verschillende locaties op een wel heel bijzondere manier. Met je eigen mobiel ga je op je eigen gekozen dag en tijdstip. Je krijgt geen uitgestippelde route, maar je moet de locaties voor de vragen en opdrachten zelf zien te vinden. Uiteraard hebben wij er voor gezorgd dat je de meeste hotspots en bijzonderheden van de stad  ontdekt.

Bubbleball
Lachen, gieren en spektakel, dat is Bubbleball. Veilig in je eigen “luchtbel” kegel je de tegenstander omver, trap jezelf compleet langs de bal, maar uiteindelijk schiet je wel de winnende in de kruising! Bubblebal is een hilarische voetbalvorm die zowel binnen als buiten gespeeld kan worden. Met twee teams strijd je tegen elkaar, maar er is één essentieel verschil; iedere speler zit in een Bubbleball.

Archery Tag
De spectaculaire combinatie van boogschieten, stratego en paintball, maar dan zonder blauwe plekken! De spelbeleving is ongekend. Tactiek, strategie en snel handelen wisselen elkaar in snel tempo op. Dit spel kan op iedere locatie gespeeld worden binnen en buiten!

Pubquiz
De Pubquiz is een gezellige activiteit voor de sportieve en niet sportieve mens. Tijdens deze quiz wordt je algemene kennis getest, maar komen ook specifieke onderwerpen aanbod. De quiz kent standaard 7 rondes.

Tochten
Stap op een leuke E-chopper, E-scooter, solex of TukTuk, of neem plaats in de oldtimer bus of trein op wielen en ontdek Twente op een ontspannen manier. We hebben verschillende routes uitgezet door de natuur, langs weilanden en mooie vergezichten.

09.00 uur Vertrek met de bus

10.30 uur rondleiding Grolsch Veste

13.00 uur Lunch bij ‘t pläske Ootmarsum

14.00 uur City Challenge Ootmarsum

16.00 uur Rondleiding Othmar

18.00 uur Diner

20.30 uur Vertrek met de bus terug