RV Actief

De kunststad van Twente

Aanvraag

Een energieke stad met een uitgesproken karakter; Rotterdam. De wederopbouwstad van Nederland is na Amsterdam de grootste stad van Nederland en tevens de hardst groeiende stad van Nederland. In de tweede wereld oorlog is de stad grotendeels verwoest. Hierdoor zijn veel historische gebouwen verloren gegaan. Echter heeft de stad er voor weten te zorgen dat het met moderne architectuur en authentieke gebouwen, één van de, zo niet de mooiste skyline van Nederland heeft. Rivier de Maas loopt dwars door de stad en zorgt voor vertier met rondvaarten, de watertaxi’s, boulevards, Erasmusbrug en natuurlijk de grootste haven van Europa.

Stadswandeling Rotterdam centrum

In ongeveer 2 uur tijd laat de ervaren gids je de mooiste bezienswaardigheden zien en zal hij je interessante stadsverhalen vertellen. In een korte tijd leer je de stad goed kennen en krijg je ook nog eens leuke tips van de tour guide.

Vanaf €18,50 per persoon

Rotterdam fietstour

Tijdens deze fietstocht door rotterdam komen alle highlights aan bod. Van de geschiedenis tot de moderne architectuur en de geweldige bruggen.In ongeveer 2,5 uur fiets je onder andere langs de markthal, de ermasbrug, de kubuswoningen en de euromast.

Vanaf €32,50 per persoon

Rondvaart Maas en havens
Middenin het drukke verkeer van binnenvaart- en zeeschepen beleef je een bijzondere rondvaart door één van de grootste zeehavens ter wereld. Je ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan je voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tot slot vaar je langs het stoomschip Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn.

Vanaf €16,75

Markthal

De Markthal had als doel om het hele jaar door een markt te organiseren en de buitenmarkt overbodig te laten zijn. Dit is niet helemaal gelukt, maar de Markthal is het bezoeken meer dan waard. Alleen het gebouw is al indrukwekkend om te  zien. Binnen zijn er tal van kleine eettentjes van over de hele wereld. De entree is gratis.

07.00 uur vertrek met de bus naar Rotterdam

10.00 uur aankomst Rotterdam

10.15 uur Rotterdam fietstour

13.30 lunchen in de binnenstad

14.30 rondvaart Maas en havens

16.30 bezoek aan de markthal

17.30 diner in de binnenstad van Rotterdam

19.00 vertrek met de bus weer terug