Praag, fantastisch mooi voor een betaalbare prijs

Praag wordt als een van de mooiste steden van Europa beschouwd. Binnen 2 uur ben je er met het vliegtuig.  Het grootste deel van de bezienswaardigheden in Praag is te vinden in de binnenstad en dan vooral in de Oude Stad (Staré Město, Altstadt). Veel toeristen komen samen bij het Oudestadsplein, waar een van dé symbolen van Praag, het astronomisch uurwerk, te vinden is. Ook staat er het Standbeeld van Johannes Hus. Een ander bezienswaardig plein is het Wenceslausplein, ten oosten van het Oudestadsplein. De bekendste brug van Praag, de Karelsbrug, ligt aan de andere kant van de Oude Stad. Deze brug uit 1357 verbindt de Oude Stad met een andere wijk in het centrum, Malá Strana. Deze Kleine Zijde, of Kleinseite zoals de Duitse benaming was, was de 'hofwijk', waar ook de buitenlandse diplomatieke vertegenwoordigers hun paleizen hadden en nog steeds ambassades staan.

Weekend Praag

Sportief Praag, bezoek eens een ijshockeywedstrijd!

 

De geliefdste sporten in Praag zijn voetbal en ijshockey. De bekendste voetbalclubs in de stad zijn Sparta Praag en Slavia Praag. De bekendste ijshockeyclubs hebben dezelfde namen: HC Sparta Praag en HC Slavia Praag. Elk van deze clubs heeft een eigen stadion. De voetbalclub Sparta Praag speelt haar wedstrijden in de AXA Arena, wat tevens het stadion van het Tsjechisch voetbalelftal is. Dit stadion heeft een capaciteit van 20.565.

(Sportieve) uitstapjes

Voetbalwedstrijd Sparta Praag of Slavia Praag; Ben jij een voetbalfan? Bezoek dan nu een wedstrijd van Sparta Praag of Slavia Praag en proef de ultieme sfeer van de wedstrijd. Ook kun je een rondleiding boeken door het stadion en bekijk de mooiste plekken op de tribune, een kijkje in de kleedkamer, persconferentie en het museum in het stadion.

IJshockey – extraliga;
Bezoek een ijshockey wedstrijd in Praag en kom erachter hoe erg deze sport er leeft. Kijk hoe hard de teams tegen elkaar strijden om de winst te pakken.

Basketbal – euroleague;
USK is een professionele basketbal club in Praag wat speelt in de hoogste league van Tsjechië. Ook Deze sport is erg populair in Tsjechië, ze hebben in Praag mannen en vrouwen teams. Bezoek deze club en geniet van het spel.

 

Weekend Praag sportief

Praag, Pilzen in Pilsen

 

Heb je een dag over? Ook in de omgeving van Praag is genoeg te doen. Van erg actief tot minder sportief, van proeverijen tot rondleidingen.

Pilzen in Pilsner
Zo kun je een dag een bezoekje brengen aan Pilsner, de stad van het Pils. In Pilsner vind je de bierbrouwerij van het echte Tsjechische bier. Ga je hierheen mag je ook een biertje proeven, rechtstreeks uit het vat waarin het gebrouwen wordt.

Fietstour
Eén van de leukste tours in Praag is de fietstous. Je komt de hotspots, maar ook zeker de onbekende geheime schoonheden van de stad tegen. Met een Nederlandse gids fiets je in totaal drie uur door de stad. Uiteraard ook met stops om even bij te komen. De gids kan jullie uiteraard ook vertellen wat de leuke plekjes zijn voor de rest van jullie verblijf in Praag. Zoals het uitgaansleven of een goed terras voor een lunch.

Alternatief Praag
Deze wandeltocht wordt gegeven door een gids uit Praag zelf. De lokals uit Praag vinden namelijk dat het centrum door de toeristen is overgenomen en daardoor de schoonheden van de stad niet meer gezien worden. Daarom hebben zij de “Prague Alternative Tour” bedacht. Deze tour leidt je langs authentieke communistische winkeltjes, panden die beschermd erfgoed zijn. Je ziet de graffiti van de stad die tot kunst verheven. Je bezoekt de opkomende wijk Holesovice met de Vietnamese markt en uiteindelijk kom je bij Vnitroblock. Een oude fabriekshal met barretjes en pop-up zaakjes die je als toerist nooit zult vinden.

Professioneel geweer schieten met verschillende geweren;
Ga naar de schietbaan in Praag en schiet met een AK-47, magnum revolver, M16 9mm, sluipschuttersgeweren of andere geweren op een schietschijf die 30 – 50 meter verderop staat. Dit is de droom van iedereen. Geniet van de adrenaline die je hier tegemoet zal komen.

Bierbrouwerij;
Wie wil er nou niet naar een bierbrouwerij in Praag om te kijken hoe het Tsjechische bier wordt gebrouwen. Dat is nog niet alles want je kan er ook een proeverij bij naast doen waarbij je een aantal verschillende biertjes proeft. Dit is ook mogelijk om een combinatie proeverij te bezoeken wat in houdt dat je bij 2 of meerdere verschillende bierbrouwerijen lans gaat

Zweefvliegen;
Het Tsjechische landschap vanuit een hogere hoek beleven? Zin in een enorme adrenaline kick? In Praag kun je in een zweefvliegtuig, luchtballon of met een parachute, het mooie Praagse natuur en cultuur bekijken vanuit. De best bezochte routes zijn de vluchten boven Praag.

Skydiven;
Een Skydive tandem sprong in Praag. Hoe vet is dat. Maak een onvergetelijk avontuur boven deze fantastische stad.  Eerst uitleg van de instructeur, dan dat in praktijk uitvoeren op de grond en als je er dan klaar voor bent, naar boven en als je hoog genoeg bent, springen maar. Skydive is in Praag ook te doen in een windtunnel. Het zelfde gevoel als buiten in de lucht maar dan in een grote buis met heel veel wind.

Buggy rijden;
Rijd met Buggy over het parcours van een militair gebied. Cross over de mooiste bospaden door Praag en beleef een onvergetelijk avontuur.

Karten;
Ligt jou interesse bij racen? Wil je jou skills laten zien aan de rest of heb je gewoon zin in een adrenaline avontuur. Race samen met je vrienden en kijk wie de beste en snelste racer is van de groep. Er word geracet in elektrische karts en bepaal zelf je snelheid van de kart. Er zijn karts met verschillende cc.

Evenement:

Pražské jaro (Praagse Lente) De naam heeft niets met politiek te maken (Praagse Lente is ook de naam van de periode in 1968, tien partijleider toen Alexander Dubček het communistische Tsjecho-Slowakije een meer gematigde koers uitstuurde). Het grootste culturele festival van Praag stamt al uit 1946 en vindt plaats tussen half mei en de eerste week van juni. Op allerlei locaties in de stad worden muziekuitvoeringen gegeven, variërend van klassieke muziek tot jazz en wereldmuziek. Tijdig reserveren is bij de populaire festival een must.

 

Weekend Praag to do

Programma voorbeeld

 

Een weekend Praag staat bij vele op de bucketlist. Voor de één is dat vanwege het prachtige centrum dat om haar historische waarde op de UNESCO werelerfgoedlijst staat, voor de ander is dat het relatief goedkope, maar vooral ook leuke uitgaan en de vele bijzondere activiteiten. Wij hebben een voorbeeldprogramma opgesteld hoe wij denken dat jouw weekendje Praag, een onvergetelijk weekend Praag wordt.  

Dag 1:

10:00u: Aankomst vliegveld en ontmoeting met jullie lokale gids

11:00u: Ontvangst en inchecken hotel

13:00u: Fietstour
Begin je weekend goed met één van de leukste tours in Praag; de fietstour. Je komt de hotspots, maar ook zeker de onbekende geheime schoonheden van de stad tegen. Met een Nederlandse gids fiets je in totaal drie uur door de stad. Uiteraard ook met stops om even bij te komen. De gids kan jullie uiteraard ook vertellen wat de leuke plekjes zijn voor de rest van jullie verblijf in Praag. Zoals het uitgaansleven of een goed terras voor een lunch. Zo weet je direct waar je dit weekend overal moet zijn.

18:00u: Uit eten
Tip; Agave, Mexicaans restaurant met tevens heerlijke cocktails

21:00u: Uitgaan
Leuke tip: Cross Club

Dag 2:

9:00u: Ontbijt

10:00u: Pilzen in Pilsner
Zo kun je een dag een bezoekje brengen aan Pilsner, de stad van het Pils. In Pilsner vind je de bierbrouwerij van het echte Tsjechische bier. Ga je hierheen mag je ook een biertje proeven, rechtstreeks uit het vat waarin het gebrouwen wordt.

18:00u: Uit eten
Tip; Purica, de lekkerste burgers van Praag!

19.00u: Bezoek sportwedstrijd
In Praag zijn verschillende topsportwedstrijden te bezoeken; voetbal, ijshockey, handbal of basketbal zijn er enkele voorbeelden van.

Dag 3:

9:00u: Ontbijt

10:00u: Uitcheck hotel

11:00u: Skydiven;
Een Skydive tandem sprong in Praag. Hoe vet is dat. Maak een onvergetelijk avontuur boven deze fantastische stad.  Eerst uitleg van de instructeur, dan dat in praktijk uitvoeren op de grond en als je er dan klaar voor bent, naar boven en als je hoog genoeg bent, springen maar. Skydive is in Praag ook te doen in een windtunnel. Het zelfde gevoel als buiten in de lucht maar dan in een grote buis met heel veel wind.

14:00u: Afsluitende borrel in het centrum van Praag

17:00u: Einde van een fantastisch teamweekend!

 

Weekend Praag programma