RV Actief

Mountainbiketocht

  • Vanaf 12 personen
  • Vanaf € 8,50
  • 25 of 40 kilometer
  • Mogelijk met gids
  • Voor ieder niveau
  • Eigen fiets of huur fiets

“Voel je voor even één van de Nederlandse toppers, op Twentse bodem!”

Modder, manoeuvreren, bos, single track, in het wiel zitten, lossen, kapot gaan, rode lantaarn, klimmen, afdalen, interval, genieten, zwoegen, chaotisch, machtig mooi! Termen die je om de oren vliegen tijdens de mountainbiketocht die wij organiseren in de regio Twente en omgeving.

Met ruim 700 kilometer aan mountainbike routes is de regio Twente één van de grootste mountainbikenetwerken van Nederland. De heuvels van de Holterberg, Tankenberg, Paasberg en Kuiperberg maakt het ook nog eens echt uitdagend. Helemaal als we ook nog eens de grens over trekken richting Bad Bentheim of Eulsen. Maar vergeet vooral ook niet te genieten! Al is het soms afzien, de mountainbike tochten van RV Actief leidt je langs al het natuurschoon dat Twente te bieden heeft! Je komt op plaatsen waar je met de auto nooit komen kan.

Door de totaal 700 kilometer is er altijd een route voor elk niveau. Of het nu gaat om een “rondje om de kerk” van 25 kilometer of een serieuze tocht van 80 kilometer als voorbereiding op het nieuwe sportseizoen; Twente heeft het allemaal in huis.

Nederland is fietsland nummer één! En tegenwoordig niet meer alleen in het verkeer. Ook als sport zijn onze fietsers de laatste jaren internationale toppers.

Waan je voor één dag een topper op de fiets en boek een mountainbiketocht via RV Actief in Twente. Geen mountainbike tot je beschikking? Geen probleem! Deze regelen wij er voor je bij!

Mountainbiken kan vanaf €8,50 per persoon. Mountainbiken kan in het weekend tussen 11.00 en 19.00 uur, maar altijd in afstemming met overige activiteiten op onze terrein. Doordeweeks of afwijkende tijden is op aanvraag. Je kunt mountainbiken eenvoudig reserveren middels de aanvraag knop hierboven.

Afhankelijk van het niveau en de lengte van de route, werken we doorgaans in groepen van +/- 12 personen. Op die manier willen wij het niveau, maar ook zeker de veiligheid bewaken! Een mountainbiketocht boek je al vanaf € 8,50 per persoon. Dan heb je een tochtduur van +/- 2 uur met een lengte tussen de 25 en 40 kilometer.

Optioneel kunnen we ook een clinic aanbieden. Met of zonder een (ex) prof wielrenner. Tijdens een clinic leer je naast het fietsen van een mooie tocht, ook de fijne kneepjes van het mountainbike vak. Behendigheid, sturen, juiste houding, het nemen van obstakels, springen, afdalen en natuurlijk veiligheid!

Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden en de kosten.

De uitdaging van een mooie tocht is natuurlijk fantastisch, maar er moet ook aan de inwendige mens worden gedacht. Ook hier kunnen wij natuurlijk op inspelen. Of het nu gaat om “Kaffee mit Kuchen” onderweg of om een uitgebreide lunch bij terugkomst, wij verzorgen het graag.