RV Actief

Auto Rally

  • Vanaf 2 personen
  • Prijs op aanvraag
  • Op elk gewenst tijdstip
  • Op maat gemaakt Roadbook
  • Eigen auto of prachtige Oldtimer
  • Rijd door het unieke Twente landschap

Aan de hand van een op maat gemaakt roadbook rijd je met je eigen auto, een door ons geregelde old timer of een oude kever door het prachtige Twentse landschap.De te rijden route dient men zelf te ontdekken met behulp van het roadbook. De locaties staan vast, maar de weg ernaartoe is aan jullie! 

 Liever niet zelf rijden maar wel een prachtige tocht door Twente met rondleidingen en/of verschillende activiteiten beleven? Kies dan voor een tocht in de Old Timer bus.

Naast de route bevat het roadbook ook vragen over Twente, bezienswaardigheden en indien gewenst over jullie eigen groep. Tevens dient men op bepaalde punten een opdracht uit te voeren. Op deze manier waarborgen we dat iedereen minimaal dezelfde afstand rijdt. Vooraf wordt van iedere auto de kilometerstand genoteerd. Dit doen we achteraf ook zodat we het totaal aantal gereden kilometers kunnen uitrekenen. De winnaar is het team met de minst gereden kilometers en meest goed beantwoorde vragen.

Tied zat in Twente

Twente heeft veel te bieden. Naast het prachtige glooiende coulisselandschap met haar vele oude landerijen en boerderijen kent het ook een rijke geschiedenis. Tijdens onze autorally’s ontdek je Twente op je eigen tempo. Wij zorgen er voor dat je via het roadbook Twente beleefd, zoals Twente beleefd hoort te worden. De routes gaan zoveel mogelijk over boerenweggetjes en langs monumentale gebouwen en toeristische hotspots. Onze medewerkers vertellen je graag iets meer over de authentieke Twentse gewoontes en tradities.

 

Elke rally is uniek en geschreven op de wensen van jullie groep. Onderstaande tours zijn voorbeelden en geven je daarmee inzicht in de mogelijkheden. Uiteraard zijn de verschillende thema’s te combineren of elementen uit de ene rally toe te voegen aan een andere.

  • Boergondische tour

Ontdek verschillende Twentse Boerderijen en laat je verassen met verschillende lekkernijen tijdens de Boergondische Toer. Het roadbook leidt jullie langs verschillende producenten van streekproducten. Het is mogelijk om tijdens de rally te genieten van een “driving-diner”. Het is ook mogelijk om onderweg de ingrediënten te verzamelen en na de rally gezamenlijk te koken, of één van onze koks een heerlijk diner samen te stellen.

 

  • (Op de) Actieve tour

Geniet van Twente en werk aan je teambuilding met verschillende activiteiten. Lekker toeren en onderweg een escape game, een wedstrijd blind inparkeren of een potje Bubbleball? Geef ons je wensen door en wij maken een route met verschillende activiteiten op maat.

 

  • Bedrijven tour

Middels jullie roadbook rijdt je langs verschillende “Twentse” Bedrijven. Bij de verschillende bedrijven kunnen er rondleidingen worden beleefd en/of activiteiten worden uitgevoerd. Ontdek enkele echte Twentse bedrijven zoals Bolletje, Grolsch, de Johma of Vredestijn banden.

Zoals gezegd schrijven we elke rally naar de wensen van de klant. Bovenstaande thema’s kun je combineren of uitbreiden met één van onderstaande activiteiten of excursies.

Brouwerijtour Othmar bierbrouwerij

Ontdek alles wat te maken heeft met de bieren van Othmar in onze smaakvolle brouwerijtour. Onder leiding van een van onze brouwkenners wordt je in een uur meegenomen door de brouwerij. Ervaar wat Othmar Bier zo speciaal maakt door kennis te maken met de geschiedenis, grondstoffen én onze traditionele brouwmethode in onze moderne brouwerij.

City Challenge Ootmarsum

Heeft Koning Othmar daadwerkelijk bestaan? Voor sommigen een vaststaand feit, voor anderen een legendarische figuur uit de geschiedenis van Ootmarsum… Feit is dat Ootmarsum vele schatten uit weleer kent. Los alle vragen, raadsel en puzzels op in ‘De schatkamer van Koning Othmar’.
Tijdens deze Escape Challenge leer je de oude straten en steegjes van Ootmarsum op een andere manier kennen. Een leuke, unieke en uitdagende outdoor activiteit om in teamverband tegen elkaar te strijden.

Landgoed Kaamps

Midden in Twente ligt Landgoed Kaamps in het kleine dorpje Deurningen. Hier is het waar de kazen van Boer’n Trots gemaakt worden. Herbert, de boer, streeft naar een zo duurzaam mogelijk landgoed. De zorg voor zijn koeien is hierbij erg belangrijk. De familie Nijland zorgt dagelijks met liefde voor hun 180 koeien. Van de dagverse melk, maken ze zelf zuivelproducten en kaas. Echte passie voor het boerenvak die al generaties lang bestaat. Boer Herbert stelt graag zijn deuren open om zijn passie te delen.

Boergondisch genieten bij Erve Elferman

Het vlees komt niet van de slager maar van een koe of een ander dier. Harry en Suze Boomkamp volharden in hun passie om het boerenleven te combineren met heerlijk en eerlijk eten. Hun Limoussin runderen groeien op rondom hun eigen erf, in het Dinkeldal aan de rand van Denekamp.

Bij binnenkomst wordt je ontvangen met een ontvangstdrankje & een rondleiding over het bedrijf. Vervolgens verteld Harry Boomkamp het verhaal ‘ECHT VLEES KOMT NIET VAN DE SLAGER MAAR VAN DE KOE’ waarna je kunt gaan genieten van deze 5-gangen vleesproeverij.

Erve Elferman staat te boek als een van de oudste boerderijen in Twente; het erf werd al genoemd in 1473. Het huidige bedrijfspand staat op de monumentenlijst en Erve Elferman is een officieel landgoed. De boerderij beschikt over een ambachtelijke slagerij met eigen rijpkamer en een boerderijkeuken waar diverse vleesgerechten worden bereid en verpakt. Het Dinkeldalvlees van Erve Elferman is van onbetwiste topkwaliteit. Precies zoals rundvlees moet zijn; eerlijk en gezond. Op de juiste manier bereid, wordt eten weer authentiek genieten!

Activiteiten Havezathe Het Everloo

Blind inparkeren

Op Het Everloo ga je per team (per auto) opdrachten uitvoeren. Bij aankomst moeten je eerst de auto blind inparkeren.

Curling
Het spel wordt gespeeld door twee teams van elk maximaal 4 spelers, de spelers gooien afwisselend de Eisstock van hun kleur (blauw of rood) richting “Het huis”. Het doel van het spel is om de Eisstock zo dicht mogelijk in Het huis te krijgen. Zodra alle 8 stenen geworpen zijn worden de punten geteld. Het team waarvan de stok het dichtst bij het huis ligt, krijgt 1 punt. Als er van hetzelfde team nog een stok als dichter bij het huis ligt als die van de tegenstander krijg het team nog 1 punt.

Onze curlingbaan kent een gezellig setting met zitjes en praattafels. De mensen die niet spelen, kijken gezellig toe met een drankje.

Escape Game “De vloek van de Rentmeester”

Onze Escape Game “De vloek van de Rentmeester” is uniek en super uitdagend! De game is een combinatie van de bekende escape rooms Expeditie Robinson en The Big Escape! Je kunt niet alleen met één team spelen, maar ook met 4 teams tegelijk. Dit maakt het extra moeilijk.

Ons ontsnappingsspel is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 1750.  Moord? Dubbele moord? Wie was betrokken? Wat ons ontsnappingsspel ook zo leuk maakt, is dat het spel zich grotendeels buiten in het bos afspeelt. Als je eenmaal uit de ruïne Het Everloo bent ontsnapt, is het aan jou om de opdrachten uit te voeren en de codes zo snel mogelijk te verzamelen. Het is aan jou om deze codes te gebruiken om de geest van Rentmeester Gerrit Rijkhof permanent op te sluiten.

Cornhole
Het Cornhole spel is over komen waaien uit Amerika en nu al ontzettend populair in Nederland. Het is een leuk en uitdagend spel en voor jong en oud! Het doel van het spel is door middel van het gooien van een zakje richting de “cornhole” zoveel mogelijk punten te verdienen. Je kunt niet alleen punten verdienen door het zakje door het gat te gooien maar ook als je het platform raakt. Cornhole kan in verschillende varianten worden gespeeld.